Kozaklı Ziraat Odası

ZOBİS
Kozaklı Ziraat Odası > Haberler > Nevşehir'de Genç Çiftçilere Hibe Desteği Toplantısı Yapıldı

Nevşehir'de Genç Çiftçilere Hibe Desteği Toplantısı Yapıldı

Toplantıya; Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ, Kurum Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Muhtarları ve çiftçiler katıldı. Gıda, Tarım ve  Hayvancılık   İl Müdürü  Okan YILMAZ, toplantının açılış konuşmasında; " Bakanlığımızca genç çiftçilere yönelik başlatılan 30 bin TL hibe programı kapsamında başvurular bu gün itibari ile başlamıştır. Bu proje İlimiz için önemli bir fırsat olup, bu konuda tüm çiftçilerimizi bilgilendirmek için yoğun bir çalışma başlattık.  Başvuru süresi 1 ayla sınırlıdır. Bu projenin şimdiden tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Vali Yardımcısı Hasan KAYHAN' ın yaptığı konuşmada  Destekleme programıyla tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanmasının amaçlandığını bildirerek projenin çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu.      İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden konu uzmanı Akif DURSUN tarafından  projenin tanıtım sunumu yapıldı. Sunumda;  Genç Çiftçi Hibe desteği olarak 30 bin TL hibe verileceği, başvuruların 13 Nisan 2016 tarihinde başladığı ve bir ay sonra 12 Mayıs 2016 tarihinde sona ereceği, hayvan alımlarının TİGEM çiftliklerinden yapılacağı, başvuru işlemlerinin kolay ve anlaşılır olduğu konusunda bilgiler verilerek hibe desteğinin detayları anlatıldı. Katılımın yoğun olduğu toplantı programı soru-cevap bölümüyle tamamlandı. 14.04.2016